Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtfilmpjes

Hieronder zie je alle filmpjes die je buurtgenoten op deze buurtsite plaatsten.

Pagina's (2): 1 2 Volgende
Titel Omschrijving
Editie Overbetuwe Gepubliceerd op 26 sep. 2017 Een mooie verbinding tussen Elst (Gld) en het Park Lingezegen,
Gepubliceerd op 14 aug. 2015 Elke eerste zondag van de maand, van mei t/m oktober, moedigt BankjesCollectief iedereen aan om de straat als gedeelde huiskamer te zien waar je buurtgenoten ontmoet. Door een (gedeeld) bankje te ‘openen’ op de stoep of een gemeentebankje hiervoor te gebruiken, ontstaan spontane gesprekken met directe buren, buurtgenoten en toevallige passanten. Zo weet je eindelijk wie er tegenover je woont en leer je de buurt via persoonlijke verhalen kennen. Check www.bankjescollectief.nl & www.facebook.com/bankjescollectief Initiatief van Jesse Jorg (We The City) en Cathelijn de Reede (SpringTide). Video: Freshmen Media Voiceover: Roland van der Hoofd Categorie Mensen & blogs Licentie Standaard YouTube-licentie Muziek 'Battleships' van I'm From Barcelona (Google Play • iTunes)
bankjesdag 23-09-2017 Dit is een voorbeeld van ´hét openluchtcafé´ in Nederland Zaterdag 23 september, op burendag, zijn alle bewoners uit Overbetuwe uitgenodigd om een bankje, stoeltje, kleedje voor het huis neer te zetten. Wie weet wordt je verrast met een goed gesprek. Gepubliceerd op 27 jan. 2015 Samen openen we het grootste openluchtcafé ter wereld. Open ook een bankje of bezoek buurtgenoten: www.bankjescollectief.nl www.facebook.com/bankjescollectief
Gepubliceerd op 27 jul. 2017 Je ziet ze af en toe nog. Van die mooie, bloemrijke gras- en akkerranden. De bloemrijke randen die belangrijk zijn voor dieren die afhankelijk zijn van het boerenland, zoals tal van vogels (bijvoorbeeld patrijs) maar ook muizen die op hun beurt weer voedsel zijn voor roofvogels. Waardevol voor de natuur, en ook zeer waardevol voor de mens die geniet van het wuivend graan met klaprozen, de zoemende bijen en fladderende vlinders. De agrariërs in Overbetuwe en Lingewaard zijn een project gestart om deze waardevolle en kleurrijke akkerranden terug te brengen in het landschap. In dit bijzondere project werken zij samen met de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, Waterschap Rivierenland, Agrarische natuurvereniging Lingestreek en LTO Noord.
De dag van Elst! Harm dompelt zich onder in het feestgedruis. Hij loopt mee met de Unifil Wandelgroep. We zijn op de Dorpsstraat in Oosterhout waar de bewoners en horeca-ondernemers verdrietig zijn doordat de route is omgedraaid. Joop en Anneke zijn kameraad en kameradin door de Vierdaagse. En de 12 jarige Loujein vluchtte drie jaar geleden uit Syrië, ze vraagt zich af hoe lang je eigenlijk vluchteling blijft.
Boerderij Bredelaar is de werkplek van REMBERT. In het naast gelegen Park Bredelaar (onderdeel van Park Lingezegen) worden groenten verbouwd door Dirk Jan Smids. De biologische groenten vinden hun weg in de 'smaakkisten' van REMBERT, thuisbezorgd in de regio Arnhem.
HG-nus Mediation: Drs. Ronald Hagenus, register- en rechtbankmediator voor (echt)scheidingen, arbeidsconflicten en zakelijke geschillen, stelt zich voor!
Gepubliceerd op 23 mrt. 2015 HERVELD - Het landarbeidershuisje uit de negentiende eeuw in Herveld is het allerkleinste stulpje van de gemeente Overbetuwe.
Gepubliceerd op 19 jan. 2015 Het schijnt dat er wel kritiek was op de inzet van vrijwilligers in de sociale kernteams. En toch werkt het. Kritiek op Overbetuwe: laat vrijwilligers onze zorg niet bepalen Kritiek op Overbetuwe: laat vrijwilligers onze zorg niet bepalen ELST - Dat de gemeente Overbetuwe vrijwilligers inzet om in kaart te brengen welke zorg mensen nodig hebben, is zeer zorgelijk. Dat stellen belangenorganisaties voor senioren en patiënten ANBO, Ieder(in) en NPCF. Het gaat om de zogeheten keukentafelgesprekken. Tegenwoordig wordt in een keukentafelgesprek onderzocht welke zorg nodig is en wat familieleden, vrijwilligers of buren kunnen doen. Dat is het gevolg van de nieuwe wet Wmo en de overgang van jeugdzorg naar de gemeenten.
Hebt u zorg, jeugdzorg en/of ondersteuning nodig? Ga dan naar het Sociaal Kernteam bij u in de buurt. Voor wie is het Sociaal Kernteam er? Met welke vragen kan ik er terecht? En wat kan ik van ze verwachten? Deze korte introductie geeft antwoord op deze vragen.
Pagina's (2): 1 2 Volgende